Visgids

Roelof Duker, besmet met het hengelsportvirus!

Roelof is een dikke dertig jaar geleden geboren in Assen en is opgegroeid in Oosterwolde, waar hij al vanaf zijn 6e levensjaar besmet is geraakt met het hengelsportvirus. Deze passie is overgebracht door zijn vader Bert, die een verwoed snoekbaarsvissers was en is. Roelof ving voor zijn vader de aasvisjes met de telescoop hengel of het kruisnet. Zo af en toe mocht hij met zijn vader mee om te vissen op snoekbaars, bijvoorbeeld bij het stoomgemaal van Tacozijl vanuit de boot of op de IJssel bij Zwolle.

Met de fietskar op pad op zoek naar snoekbaars

Hoe ouder Roelof werd, hoe meer hij zich ging leggen op het vissen op de roofvissen en dan met name de snoekbaars. In zijn middelbareschooltijd kocht hij zelfs een fietskar, om zijn visspullen makkelijk mee te nemen naar de waterkant achter de fiets. Fietstochten van 40 km waren eerder regelmaat dan uitzondering en dit gold ook voor de vangsten van vadertje glasoog.

Zeebaars vissen op Terschelling

Toen Roelof 18 jaar was, werd hij besmet met een ander virus, namelijk het Terschelling virus. Wat de bedoeling was om een zomertje te werken in de horeca groeide uit tot een langdurig verblijf op Terschelling. Al snel werd op Terschelling het vissen uitgevonden. In eerste instantie op de zeebaars vanaf het strand en later met de boot voor de strekdammen of vanaf de strekdammen.

Op dit moment vist Roelof voornamelijk op het strand met de strandhengel of vanaf de strekdammen, met een spinhengel, bij de havenmond van Terschelling (rode dam of groene dam in de volksmond). Vanaf het moment dat de eerste zeebaarzen gevangen worden tot het moment dat ze weer weggetrokken zijn, vist Roelof bijna dagelijks op deze zilveren torpedo’s. Hierdoor is de stekkennis van Roelof enorm en deze wil hij graag met u delen.

Volledig ingerichte zeebaarsboot

Roelof is in het bezit van een Boston Whaler Outrage 24 met een 300 PK Suzuki motor. Deze 7.35 m lange boot is voorzien van de nieuwste elektronica en voorzien van een krachtige fronttroller om geruisloos te vissen boven wrakken of op zee.

Over ons

Vissen Terschelling is een onderdeel van WadEvents en is voortgekomen uit de passie voor vissen van mede-eigenaar Roelof Duker. Hij wilde zijn passie voor het vissen op Zeebaars op Terschelling delen met anderen en zo is VissenTerschelling.nl ontstaan.

Volg ons ook via social media: Twitter | Facebook | Google+

Contactgegevens

Steven Wiegmanlaan 21
8881 GH West-Terschelling
Nederland

T: 0562 - 850 180
M: 06 - 430 185 62
E: info@vissenterschelling.nl

Laatste nieuws

Vissen met Hermus

Hermus proeft de Wadden: vissen op Terschelling

13 juli 2020 read more

Getijdentabel Terschelling 2017

Voor het vissen op Terschelling is het handig dat

29 mei 2017 read more