Afgelopen week kwam ik in contact met een Belgische jongen die ook fanatiek visser is. Van vroeger uit een echte sportvisser, maar sinds kort heeft hij er andere hobby bij. Hij vist niet zoals menig andere visser met een hengel op bijvoorbeeld zeebaars of makreel, maar op stukken metaal. Een bijzonder verhaal van iemand met een interessante hobby…

magneetvissenMagneetvissen (zoals het wordt genoemd) is een opkomende rage in veel Europese landen. De eerste gedachte die ik had met betrekking tot magneetvissen was dat het toch zeker ging om het vangen van vis, maar niets is minder waar. Magneetvissen kan eventueel wel met een gewone hengel, maar werkt over het algemeen met een lang touw waar een sterke magneet aan verbonden is. Met deze sterke magneet kunnen aantrekbare materialen worden opgevist uit het water.

Interessante vangsten; wapens, geld, munten…

Michaël De Wever vertelde over een aantal vangsten die hij inmiddels heeft gedaan. Meestal zijn dat vooral kleine onnuttige voorwerpen, maar er zijn al meermaals mooie vangsten gedaan. Denk maar aan oude WO 2 wapens en kogels, oude munten en euro stukken en ga zo maar door. Er zijn zelfs verhalen bekend waarbij mensen aangegeven hebben kluizen en goud opgehaald te hebben uit het water.

Voor zover ik weet is magneetvissen op Terschelling nog helemaal niet bekend en heb ik het nog nooit eerder iemand zien doen. Wie weet wat er allemaal te vinden is in de haven, bij het duinmeertje of gewoon vanuit een boot op zee (Let op: de sterkte magneet trekt 110 kilogram en kan een volwassen persoon het water in slepen).

Artikelen over magneetvissen

Inmiddels komt magneetvissen ook steeds vaker in de media nar voren. Onderstaand een aantal verschenen publicaties en een interessante YouTube video over een groep vrienden die maar liefst 9 kluizen uit de Hollandse IJssel hebben gehaald.

Online bestellen van magneten

Omdat ik het zelf een erg leuk concept vindt en ook denk dat er zeker wat mee te bereiken valt, wil ik jullie wijzen op de website van Michaël De Wever. In de webshop worden 3 soorten magneten inclusief toebehoren verkocht. De magneten zijn te onderscheiden aan hun trekkracht (magneet van 55, 75 en 110 kilogram trekkracht).

Ervaringen met magneetvissen

In veel artikelen lees ik positieve ervaringen met magneetvissen. Ik ben dan ook benieuwd of er bezoekers van deze website zijn die inmiddels ervaring hebben met magneetvissen. Het zou dan ook leuk zijn als jullie eventuele ervaringen met het vissen met magneten willen delen via onderstaand reactieformulier.

Comments are closed.

Over ons

Vissen Terschelling is een onderdeel van WadEvents en is voortgekomen uit de passie voor vissen van mede-eigenaar Roelof Duker. Hij wilde zijn passie voor het vissen op Zeebaars op Terschelling delen met anderen en zo is VissenTerschelling.nl ontstaan.

Volg ons ook via social media: Twitter | Facebook | Google+

Contactgegevens

Steven Wiegmanlaan 21
8881 GH West-Terschelling
Nederland

T: 0562 - 850 180
M: 06 - 430 185 62
E: info@vissenterschelling.nl

Laatste nieuws

Vissen met Hermus

Hermus proeft de Wadden: vissen op Terschelling

13 juli 2020 read more

Getijdentabel Terschelling 2017

Voor het vissen op Terschelling is het handig dat

29 mei 2017 read more